18/01/2016

ΣΕΑΕΕΔΕ-ΤΕ01/ΔΕ01: Φωτορεπορτάζ από κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας Ιούνιος και Ιούλιος 2015 ~ SEAEEDE-TE01/DE01: fotoreportaz kinitopoihseis ypourgeio paideias


πρώτη δημοσίευση στις 23-7-2015
https://twitter.com/seaeede
τελευταία ενημέρωση συνδέσμων/ανάρτησης 18-1-2016


Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας που ήταν προγραμματισμένη από διάφορους συλλόγους μονίμων ΠΕ και ΕΛΜΕ και από αναπληρωτές μέσω της ΠΕΑΕ στις 13-6-2015.




Η κινητοποίηση ήταν άνευρη και υποτονική και δηλώνει τη τεράστια κάμψη του συνδικαλιστικού τομέα στην εκπαίδευση (αλλά και γενικότερα) με την κύρια ευθύνη πλέον να πέφτει στους ίδιους τους εργαζόμενους της εκπαίδευσης και δευτερευόντως πια στους ίδιους τους συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων. Στη συγκέντρωση ήρθαν γύρω στα 150 άτομα.

Αυτό το λέμε διότι οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση βλέποντας την καταβαράθρωση του συνδικαλιστικού τομέα από τα τριτοβάθμια όργανα μέχρι τα πρωτοβάθμια σωματεία ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, θα έπρεπε να είχαν πάρει την υπόθεση στα χέρια τους, και να μην αναζητούν την ανάθεση και τον καταμερισμό ευθυνών στους "επαγγελματίες" συνδικαλιστές. Θα έπρεπε, εφόσον έχουν ελεύθερο χρόνο και μπορούν να συνδικαλιστούν άνετα χωρίς τον πέλεκυ του εργοδότη, οι σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ να σφύζουν από κόσμο και να πιέζουν για την εκπλήρωση των εκπαιδευτικών αιτημάτων από όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία (γονείς, μαθητές/φοιτητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό, τεχνικό και συντήρησης προσωπικό).






Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας που ήταν προγραμματισμένη από την ΠΕΑΕ και άλλους διάφορους συλλόγους και συντονιστικά όπως την ΣΕΑΕΕΔΕ-ΤΕ01/ΔΕ01 και άλλους μέσω κυρίως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και συλλόγους μονίμων ΠΕ και ΕΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Η κινητοποίηση ήταν απογοητευτική. Στη συγκέντρωση δεν ήρθαν ούτε 80 άτομα.

Ειδικά σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε και να υπενθυμίσουμε πως η επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων (όπως οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα και οι μη προσκυνημένοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ) οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον Αγώνα αυτών των ανθρώπων και στην επιμονή τους για δύο χρόνια στο δρόμο αυτό. Σε κανένα άλλο. Αν δεν υπήρχε αυτός ο επίμονος ανυποχώρητος αγώνας δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα και οι περισσότεροι το πιθανότερο θα ήταν να μην είχαν επαναπροσληφθεί.

Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτούμε με προσωπικό και συλλογικό Αγώνα. Δεν το γράφουν όμως αυτό τα σχολικά και φοιτητικά βιβλία, δυστυχώς. 
Πως γίνεται μία χούφτα μεσήλικες "αμόρφωτες" καθαρίστριες να ήταν περίπου δύο χρόνια καθημερινά στο δρόμο και πάνω από 30.000 νέοι "μορφωμένοι" αναπληρωτές στην ΠΕ και ΔΕ -μόνο στην Αττική- να μην μπορούν να συντονιστούν και να έχουν 100 ανθρώπους κάθε μέρα στο Δρόμο ώστε να υπάρχει μία συνεχή κινηματική παρουσία... είναι μία παθογένεια του Έλληνα εργαζόμενου στην ανάθεση, στον εφησυχασμό, στην συνήθεια, στον παρτακισμό, στον ωχαδερφισμό, στο ατομικό και άμεσο κλαδικό ιδιοτελές συμφέρον, που θα την πληρώσει πάρα πολύ ακριβά αν συνεχίσει με αυτό το βιολί. Ήδη την πληρώνει δηλαδή, αλλά μη νομίζετε έχει και πιο κάτω: 200-300 ευρώ μισθοί και συντάξεις, χωρίς ρεπό και με 10-12ωρα καθημερινής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στον δημόσιο 100-200 ευρώ παραπάνω, με "αξιολογήσεις", "συναδελφικά" καρφώματα και ημετέρους, πλήρη κατάργηση της μονιμότητας και αυξήσεις στο χρόνο εργασίας σε ώρες αλλά μπορεί και σε μέρες.

Ας συνεχίσουμε έτσι εμείς τα πιο προνομιούχα εργατικά στρώματα -αυτά του δημόσιου τομέα εννοούμε- να ενεργούμε ατομικά και όχι συλλογικά και θα... πετύχουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων μία μετανάστευση στις χώρες του βορρά. Αυτά.









Συντονιστική Επιτροπή Αδιόριστων Εργαστηριακών Εκπαιδευτικών

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΤΕ01-ΔΕ01

23-7-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια: