18/01/2023

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην επιστολή διαμαρτυρίας μας της 7ης Αυγούστου 2022.


Στις 7-8-2022 μια ομάδα εκπαιδευτικών (εκπαιδευτών είναι το σωστό), των κλάδων ΔΕ01 και ΔΕ02 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στείλαμε μια επιστολή διαμαρτυρίας (https://seaeede.blogspot.com/2022/08/2GD2020-5EA2022.html) στο υπουργείο Παιδείας, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στον ΑΣΕΠ. Το υπουργείο με καθυστέρηση πέντε (5) και πλέον μηνών μας απάντησε μόλις χθες. Η ΑΣΠΑΙΤΕ και ο ΑΣΕΠ καθόλου. Θα σταθούμε στο βασικότερο όλων το κομβικό σημείο -για να μην τα πιάσουμε όλα από την αρχή πάλι- που δεν είναι άλλο φυσικά από την 3μηνη Παιδαγωγική Επιμόρφωση (από εδώ και στο εξής 3ΠΕ), με μόλις δύο επισημάνσεις.

1ον) Καταρχήν να τονίσουμε πως ο νόμος που προτάσσει τους συνάδελφους που έχουν 3ΠΕ (παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας), όπως αναφέρει η Απαντητική Επιστολή του Υπουργείου Παιδείας (από εδώ και στο εξής ΑΕτΥΠ) έναντι όλων των άλλων είναι ΜΗ δίκαιος και ΜΗ αξιοκρατικός και έπρεπε να καταργηθεί ΧΘΕΣ.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ξανά τους βασικούς 4 λόγους: α) όπως αναφέρει και η ΑΕτΥΠ η 3ΠΕ μπορεί να αποκτηθεί και μετά την πρόσληψη, β) δεν είναι αξιοκρατικό μία 3ΠΕ να μπορεί να συγκριθεί με 5 ή 10 έτη (πχ) επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας τα οποία δεν μπορούν να αποκτηθούν όποτε εμείς το θέλουμε όπως η 3ΠΕ, γ) εμείς δεν είμαστε εκπαιδευτικοί αλλά εκπαιδευτές, τεχνίτες και τεχνικοί, όπου το βασικό μας προσόν είναι η επαγγελματική μας κατάρτιση όπου είναι και ο βασικός λόγος εξαρχής της συμμετοχής μας στην εργαστηριακή εκπαιδευτική διαδικασία ως βοηθητικό προσωπικό και δ) η 3ΠΕ θα έπρεπε στην δικιά μας περίπτωση να μοριοδοτείται απλά και μόνο ως ένα έξτρα και επιπλέον προσόν εφόσον ο κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πως η πολυετή επαγγελματική μας εμπειρία θα έπρεπε να είναι το κύριο και βασικό προσόν διορισμού έναντι όλων των άλλων.

2ον) Το υπουργείο μας λέει ξεκάθαρα στην ΑΕτΥΠ πως ευθύνη για την 3ΠΕ έχει η μόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ.
Και εμείς "αφελώς" ρωτάμε:
Πως γίνεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας (όπως η ΑΣΠΑΙΤΕ) να είναι υπεύθυνο για το 2ο βασικό και απαραίτητο προσόν (την 3ΠΕ εν προκειμένω, ενώ το 1ο βασικό και απαραίτητο προσόν είναι φυσικά το ίδιο το πτυχίο συνάφειας) σε προσλήψεις μόνιμων διορισμών που αφορούν 100% ως προς την διεξαγωγή τους το ίδιο το υπουργείο Παιδείας;
Η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει αποκλείσει τις ειδικότητες μας από το 2010 τουλάχιστον και δεν μπορούμε να πάρουμε 3ΠΕ χωρίς δικιά μας υπευθυνότητα. Και έρχεται το 2021 το υπουργείο Παιδείας με βάση το νόμο που λέει πως "οι υποψήφιοι οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια [...] προτάσσονται των υποψηφίων όπου δεν την διαθέτουν στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης" να κάνει μόνιμους διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ και εμείς που δεν καταφέραμε να πάρουμε την 3ΠΕ να μένουμε απέξω.
Για ποια αξιοκρατία και "ισότητα όλων απέναντι στους νόμους" τους μιλάμε ακριβώς;!
Μήπως μας δουλεύουν και υπάρχουν άλλα σχέδια από πίσω;!

Παρακάτω θα δείτε την ΑΕτΥΠ καθώς και σε στιγμιότυπο οθόνης την συμπληρωματική αναφορά που κάναμε στον Συνήγορο Του Πολίτη.













τελευταία ενημέρωση ανάρτησης
18-1-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια: