15/11/2022

Τραγικός ο απολογισμός της πανδημίας του covid19. Και ακόμα δεν έχει τελειώσει η "καταγραφή"...

στις 25 Απριλίου 2021 ξεπεράσαμε τους 10.000 θανάτους

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ως λαός, κοινωνία, πολίτες είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Το ξαναγράφω: πως μόνο για το θέμα της Υγείας (απώλειες πανδημίας, συστηματική εκούσια πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ από τους κυβερνώντες σε όλους τους τομείς, ΜΕΘ, covid19, πρωτοβάθμια υγεία, πρόληψη, κτλ) θα έπρεπε να είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο. Αν βάλω και ζητήματα παιδείας, δημόσιας περιουσίας, ξεπουλήματος των κρατικών/δημόσιων ΔΕΚΟ, κτλ θα έπρεπε να είμαστε κάθε ώρα στο δρόμο. Και τέλος αν βάλω τους εξωτερικούς παράγοντες, ΝΑΤΟ, ΕΕ, πόλεμοι, πρόσφυγες, μετανάστες, κτλ θα έπρεπε να είμαστε κάθε λεπτό στο δρόμο.

Όμως εμείς είμαστε της ανάθεσης. Και το πληρώσαμε, και το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά αυτό: θάνατοι πανδημίας, αυτοκτονίες, ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, εξαρτήσεις, ψυχικά νοσήματα, διάλυση του κοινωνικού ιστού σε όλους τους τομείς, κτλ.

Παραθέτω του πίνακες τους επίσημους του ίδιου του ΕΟΔΥ την στατιστική καταγραφή των θανάτων λόγω του covid19. Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τους 33.888 θανάτους! Δες ΕΔΏ. Οι πίνακες που παραθέτω εδώ στην ανάρτηση είναι πότε ξεπεράσαμε τους 10.000, 20.000 και 30.000 θανάτους αντίστοιχα.

Είναι το λιγότερο τραγικό να καταλαβαίνεις πως πάνω από 10.000 συμπολίτες μας (το μέγεθος μιας μικρής κωμόπολης!) θα είχαν ζήσει αν το κράτος φρόντιζε -όπως είχε υποχρέωση να κάνει- να εξοπλίσει ΚΑΙ με ανθρώπινο δυναμικό ΚΑΙ με υλικά μέσα ΚΑΙ με δημόσιες ΜΕΘ τα νοσοκομεία ώστε να μην τα αφήσει έρμαιο στην λεηλασία της πανδημίας. Αντί αυτών οι κυβερνώντες φρόντιζαν και φροντίζουν (και θα φροντίζουν και στο μέλλον αν τους αφήσουμε) να στρώσουν τον δρόμο στους ιδιώτες. Και βέβαια αυτό μεταφράζεται στο: όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει.

ΜΗΝ φοβάστε: αντί για γιατρούς, πυροσβέστες και εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση παίρνει πανεπιστημιακή αστυνομία!

Παρακάτω σταχυολογώ ορισμένα στοιχεία για να ΜΗΝ ξεχάσουμε ποτέ τι έγινε και ποιοι στήριξαν τι και πότε και πως και γιατί. Είμαστε μαζί με τους υγειονομικούς, με όλους τους εργαζόμενους της υγείας, τους κλάδους και τις ειδικότητες, με τους υγειονομικούς σε αναστολή, με τον δημόσιο καθαρά χαρακτήρα του ΕΣΥ και της Υγείας γενικά και γενικότερα είμαστε αλληλέγγυοι με ΌΛΑ τα κλαδικά αιτήματα τους.
Και τέλος είμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, με το οποίο βρήκε πάτημα η κυβέρνηση να απολύσει υγειονομικούς (σύμφωνα με τα γενικότερα και μεγαλύτερα σχέδια της) αλλά να αφήσει (το εκλογικό της πελατολόγιο) και τους παπάδες και τους αστυνομικούς στο απυρόβλητο.


στις 21 Δεκεμβρίου 2021 ξεπεράσαμε τους 20.000 θανάτους

στις 11 Ιουνίου 2022 ξεπεράσαμε τους 30.000 θανάτους


1 σχόλιο:

άΝεργοιΑΝΑκυκΛώΣΙΜΟΙ είπε...

Σαν συνέχεια του κειμένου παραθέτω δύο μαρτυρίες που μόνο αυτές καταδεικνύουν Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α γιατί πρέπει η Υγεία (όπως ΚΑΙ η Παιδεία ΚΑΙ οι Τράπεζες ΚΑΙ η Ενέργεια ΚΑΙ οι Επικοινωνίες ΚΑΙ οι Διατροφικοί Μεσάζοντες ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ...) να είναι πάντα Δημόσια και υπό Δημόσιο/Κοινωνικό έλεγχο. Οι μαρτυρίες αυτές είναι υπέρ αρκετές για κάποιον που θέλει να λέγεται Πολίτης και όχι Ιδιώτης/Καταναλωτής:
https://threadreaderapp.com/thread/1598596962219073536.html
https://threadreaderapp.com/thread/1598593295755595776.html
#ΕΣΥ #ΕΣΥ_ΓΙΑ_ΟΛΟΥΣ